kniznicainternatziacka knizka
Mapa stránkyHľadajPrihlásenie
28.03.2024, Soňa

Deň narcisov 2010

narcisDňa 16. apríla 2010 sa uskutočnil v poradí už 14. ročník Dňa narcisov. Väčšina z nás už o tomto dni niečo počula, no len málokto si uvedomuje dôležitosť tejto akcie.

 

 

Nanešťastie je smutnou pravdou, že nedostatok finančných a materiálnych prostriedkov každodenne sťažuje situáciu pacientov trpiacich rakovinou, ako aj odborníkov a lekárov, snažiacim sa týmto ľuďom pomôcť. Práve v tento deň mal každý z nás možnosť podať pomocnú ruku, ak už nie z morálnej povinnosti, tak preto, že vo vyspelej spoločnosti by sme mali byť schopní prejaviť dostatok empatie a zamyslieť sa nad tým, že osud nedožičil každému cenný dar zdravia. Aj keď to, čo sa nás priamo netýka a čo nás netrápi, často uniká našej pozornosti, pre niekoho je otázkou života a smrti. Iste môžeme si povedať nasledovne: „Ako dokáže tá troška, ktorou by som mohol sám prispieť, pomôcť?“ Každý z nás si musí uvedomiť, že aj to málo je súčasťou veľkej pomoci, že reťaz sa skladá z jednotlivých ohniviek. Ak by tento projekt mal pomôcť čo i len jednému človeku, či zachrániť len jeden ľudský život, tak naša snaha o pomoc nebola zbytočná, pretože práve život je tou najvyššou hodnotou.

Ľahostajnými sme neostali ani my, študenti našej školy. Vytvorili sme 5 skupín, ktoré pracovali priamo v uliciach mesta a zbierka prebehla aj na našej škole. Každý z nás mal šancu zapojiť sa. Príspevok bol dobrovoľný. Medzi občanmi Trebišova sa našlo veľa ochotných ľudí, ktorí radi prispeli aj nemalou čiastkou. V našej skupine sme sa nestretli ani s jedným negatívnym postojom. Všetky skupiny školy vyzbierali spolu 908 EUR.

Na záver sa chcem poďakovať v mene tých, ktorí si sami pomôcť nedokážu. Len spoločnými silami môžeme dokázať to, čo je pre jednotlivca nemožné.

 

Čítané: 726
Martina Rácová – 2.K
peer aktivistka
(C) 2024 Stredná odborná škola Trebišov & MP