kniznicainternatziacka knizka
Mapa stránkyHľadajPrihlásenie
25.04.2024, Marek

Deň jablka 2015

zabak„Z jari bolo nežným kvetom, na konári zrelo letom. Dnes je pekné guľaté a vy ho chutnáte.“

 

Týždeň boja proti rakovine aj tento rok vyvrcholil 16. októbra Dňom jabĺk.  17. ročník akcie, ktorej cieľom je prevencia onkologických ochorení. Prostredníctvom tejto preventívnej kampane Liga proti rakovine každoročne pripomína Slovákom dôležitosť starostlivosti o svoje zdravie vrátane zdravej stravy a pohybu.
 

„Fajčenie síce patrí k najväčšiemu riziku ochorenia na rakovinu, no rovnako nebezpečná je aj obezita a program tohtoročného Týždňa proti rakovine bol orientovaný týmto smerom.“

/Eva Siracká/

Nosnou kampaňou Týždňa proti rakovine je výzva k pohybovej aktivite prospešnej pre zdravie s názvom „Žabáky za zdravie.“ Žabák je jednoduchý cvik - výskok z drepu, pri ktorom sa precvičuje naraz celé telo. 

My, žiačky protidrogového krúžku sme sa pod vedením pani prof. Mgr.V. Švecovej, v spolupráci s MUDr. A. Malou zapojili do tejto akcie. Dostali sme plné tašky šťavnatých jabĺk a našou úlohou bolo rozdávať jablká, ako symbol zdravého životného štýlu, spolu s preventívnymi  letákmi a informačnými brožúrkami v meste Trebišov.

Reakcie  ľudí boli rôzne, väčšinou však pozitívne. Boli milo prekvapení a jablká si ochotne zobrali.

Aj na našej škole sme ani tohto roku nezaháľali. Vo vestibule školy sme pripravili aktuálnu nástenku. Žiakov a učiteľov školy sme  počas prestávok prekvapili rozdávaním jabĺk a chutných jablkových koláčikov, ktoré sme si za pomoci našich mám samy pripravili. Podmienkou získania koláčika bolo urobiť aspoň jedného žabáka.

Zo začiatku sa nám veľmi nedarilo presvedčiť žiakov, ale športovo aktívni učitelia boli žiakom príkladom a ochotne splnili túto podmienku.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa „Do žabákovania za zdravie“ zapojili a veríme, že aj naše jabĺčka a koláčiky im chutili.

Mgr.Valéria Švecová
a žiaci 3.B triedy
protidrogový krúžok

Čítané: 675
(C) 2024 Stredná odborná škola Trebišov & MP